B3: En ny början

Vitaminen B3 (Niacin) hjälper våra kroppar att upprätthålla en effektiv ämnesomsättning. Med ämnesomsättning menas den process i kroppen som förvandlar föda till energi. Jag tror däremot att vi även behöver en annan form av energi, en form som ingen mat i världen kan förse oss med. B3 hjälper oss att skapa den här sortens energi också, men nu talar jag inte om vitaminen B3 längre. Hänger ni med? Nej, jag gissade det.

Jag prövar igen. Om vitaminen B3 behövs för att vår kropp ska få energi tror jag att vi behöver en annan sorts B3 för en annan sorts energi. Nu talar jag om den ”energi” vår själ och tro behöver för att må bra. Den energin tror jag att vi kan få genom B3; Bibeln, Bönen och Brödragemenskapen. Blev det klarare? Bra.

I fjol skrev jag en bloggserie med namnet ”Guldkorn från Romarbrevet”. Jag har haft en stressig vår och har skrivit betydligt mindre än jag brukar, men nu känner jag mig beredd att börja både fundera och skriva igen. Därför tänkte jag följa fjolårets koncept och regelbundet blogga här. Jag tänker mig en sommar med två inlägg per vecka, onsdag och söndag. (På onsdagar blir korta och simpla inlägg, t.ex. med bibelord, korta funderingar, info och dylikt)

I år blir det däremot inte enbart guldkorn från Romarbrevet. I år kommer mina inlägg att kretsa kring tre viktiga B:n, dvs. B3; Bibeln, Bönen och Brödragemenskapen (aka gemenskap). För att göra det enkelt kommer jag därav att kalla denna sommarserie för B3. (Jag taggar alla inlägg med B3 så att de lätt går att sökas upp senare)

Onsdagar och söndagar. Sätt in det i kalendern om ni har samma tendens som jag har att glömma bort att följa bloggar och var sedan beredd på att ta del av mina inlägg i sommar!

Vi vet att allt samverkar till det bästa för dem som älskar Gud, som är kallade efter hans beslut. (Rom 8:28)

 

//Rebecca