Gåvor, fortsättning

Jag vet inte varför, men under den senaste tiden, så fort jag känner att jag producerat en text som jag tänker att skulle passa bra här på bloggen, inser jag att den handlar om Guds gåvor till oss. Jag känner mig ofta väldigt passionerad när jag skriver om det, så jag har börjat tro att det är någonting i ämnet som någon här är i stort behov av att veta. När det känns så kan jag inte låta bli att upprepa mig.

–––

Jag har fått en intressant insikt: Min kreativitet gåt tätt ihop med min relation till Gud. Ju starkare relationen är, desto mer kreativ är jag. Den här insikten gjorde det ännu klarare för mig att min kreativitet, som jag håller så kär, är en gåva från Gud.

Målet är att ni ska leva värdigt Herren och behaga honom på alla sätt, genom att bära frukt i alla slags goda gärningar och växa i kunskapen om Gud. Då ska hans härlighets makt styrka er och ge er all kraft till att vara uthålliga och tåliga i allt. (Kol 1:10-11)

Som sagt så tror jag inte att vi får gåvor av Gud utan anledning. Jag tror att de gåvor vi får ta emot kommer till oss för att vi ska göra gott. Jag tror också att vi kan lära känna Gud bättre genom att använda våra gåvor, om vi använder dem för att göra hans vilja. Det är därför jag blir särskilt taggad när jag får kreativa idéer som på något sätt kan glädja, stärka, hjälpa eller uppmuntra andra.

När allt gick åt skogen en gång för ungefär ett år sedan kändes det som om jag bara hade Gud kvar och ingenting annat. På så sätt kom Ske din vilja till liv, en sång som än i denna dag är otroligt viktig för mig och även – vare sig jag vågar tro på det eller ej – för andra.

Kanske är det just du som läser det här som har en idé, en tanke eller förmåga som du någonstans inne i dig själv känner att du borde använda, men inte riktigt vet hur, när eller var? Kanske det är någonting som står i vägen eller kanske du fortfarande samlar mod? Till dig råder jag att be om hjälp och vägledning för det. Be någon annan att be för det också. Hör av dig till mig om det känns så.

Med Gud kan vi åstadkomma viktiga ting.

 

//Rebecca